20 sierpnia 2013

Trzywarstwowa kasza manna z malinami.


Szybki, prosty deser. Takie małe co nieco. Idealny na osłodzenie sobie dnia. :)

Składniki:
  • 1 szklanka mleka roślinnego lub zwykłego
  • 3 łyżki kaszy manny
  • sos malinowy
  • 1/2 łyżki cukru
Przygotowanie:
  1. Mleko wlać do garnka. Podgrzewać.
  2. Do gorącego mleka wsypać kaszę manną i dokładnie wymieszać. Uważać, aby nie tworzyły się grudki.
  3. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gotować jeszcze przez 5 minut na małym ogniu.
  4. Można ewentualnie posłodzić cukrem.
  5. Przełożyć 3/4 masy do szklanki.
  6. Do pozostałej reszty dodać odrobinę sosu malinowego i wymieszać. Następnie przełożyć do szklanki.
  7. Poczekać aż masa trochę wystygnie i zgęstnieje. Polać sosem malinowym. Udekorować owocami.
Smacznego! :)




3 komentarze:

 
Porcja przepisów i inspiracji. Przepisy wegetariańskie i wegańskie.

Translate