27 października 2013

Kruche ciastka z dżemem.


 Zwykłe, proste i pyszne ciasteczka z dżemem. Idealne jako poczęstunek do kawy.


Składniki:
  • 300g mąki
  • 200g masła
  • 100g cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • dowolny dżem
Przygotowanie:
  1. Zagnieść wszystkie składniki na gładkie ciasto.
  2. Owinąć je folią i wstawić do lodówki na ok. 30 minut.
  3. Następnie rozwałkować ciasto na oprószonym mąką blacie i wykrawać foremkami różne kształty ciastek.
  4. Piec w temp. 180 st. C. przez ok. 15 minut. (w zależności od ustawień piekarnika)
  5. Ciastka przełożyć dżemem.
Smacznego! :)

2 komentarze:

  1. Czy zamiast masla może byc margaryna lub masełko ?

    OdpowiedzUsuń

 
Porcja przepisów i inspiracji. Przepisy wegetariańskie i wegańskie.

Translate