2 lutego 2014

Owsiane ciastka czekoladowe.


Składniki:
  • 250g masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3-4 łyżki kakao
  • 3 łyżki mleka
  • ok. 3 szklanki płatków owsianych
  • 1 łyżeczka aromatu rumowego
Przygotowanie:
  1. Masło rozpuścić w rondelku na małym ogniu.
  2. Stopniowo dodawać cukier cały czas mieszając.
  3. Gdy cukier się rozpuści dodać mleko i kakao. Wymieszać.
  4. Dodać płatki owsiane, wymieszać.
  5. Odstawić do ostygnięcia.
  6. Za pomocą łyżki z masy uformować ciastka. Układać na blaszce. Następnie schłodzić w lodówce.
Uwagi:
- gdy masa będzie zbyt płynna dodać więcej płatków owsianych
- gdy masa będzie zbyt gęsta dodać więcej masła

Smacznego! :)

2 komentarze:

 
Porcja przepisów i inspiracji. Przepisy wegetariańskie i wegańskie.

Translate